5 جی چیست

اگر به بالای صفحه نمایش تلفن همراه خود نگاه کنید، در حال حاضر کلمه ۴G LTE را می‌بینید و به احتمال زیاد از وجود آن رضایت کافی دارید، اما به زودی به جای آن با ۵G (شبکه اینترنت ۵G) مواجه خواهید شد.

در صنعت تلفن همراه، سخن‌هایی درباره نسل بعدی خدمات شبکه اینترنت پرسرعت بی‌سیم شنیده می‌شود که حقیقت دارد؛ اما نباید انتظار داشت که این تغییر به سرعت انجام گیرد. ابتدا زیرساخت‌های گسترده باید به روز رسانی شوند. زیرا انتقال اطلاعات در ۵G (5 جی) در حد گیگابایت خواهد بود.

انقلاب ۵G، شبکه اینترنت را گسترش خواهد داد و یک مجرای اطلاعاتی جهت اتصال به شبکه برای خودروهای بدون راننده، هدست‌های واقعیت مجازی (VR)، هواپیماهای بدون سرنشین حمل و نقل و میلیون‌ها دستگاه ارتباطی مختلف در خانه‌ها خواهد بود.

با ترجمه اختصاصی گجت در این مقاله همراه باشید تا درمورد این فناوری جدید، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

مبنا و اساس ۵G

به طور کل ۵G بسیار سریع‌تر از ۴G است، البته از نظر سرعت انتقال و نه از نظر برد و طی مسافت. تنها چیزی که مشخص است، سرعت، پایداری و کاربرد فوق‌العاده شبکه اینترنت ۵G است. سرعت ۱۰Gb که تاکنون بی‌سابقه بوده، جایگزین شبکه‌های Wi-Fi خواهد شد و سرعت و پوشش بهتری را ارائه خواهد کرد.

به گفته سخنگوی Verizon مارک تریسی «اساسا شبکه اینترنت ۵G خطوط گسترده‌تر و سریع‌تری را ارائه خواهد کرد». با سرعتی که حدودا ۱۰ برابر ۴G باشد، این امکان وجود دارد که فیلمی همانند ارباب حلقه‌ها را در چند ثانیه دانلود کنید و از تجربه تماشای آن با هدست واقعیت مجازی در هرجایی که هستید و با کمترین تاخیر، لذت ببرید. شبکه اینترنت ۵G تاخیر بسیار کمی در شبکه ارتباطی دارد و می‌تواند تصور یک مسیر حمل و نقل شامل خودروها و وسایل نقلیه بدون سرنشین که با سیگنال بی‌سیم کار می‌کند را به حقیقت برساند.

شبکه اینترنت 5G

شبکه اینترنت ۵G چگونه کار می‌کند؟

شبکه‌های اینترنت ۵G در باند فرکانسی بالاتری از طیف وایرلس عمل می‌کنند ( در حدود ۳۰ تا ۳۰۰ گیگاهرتز) که به طیف موج میلی‌متری معروف است. این موج‌های میلیمتری می‌توانند بسته‌های داده را با سرعت بسیار بالایی انتقال دهند، اما از نظر مسافت، بُرد موج‌های فرکانس پایین‌تری که در ۴G استفاده می‌شوند را ندارند. همچنین موج‌های میلیمتری با فرکانس بالا در عبور از دیوارها، ساختمان‌ها و موانع دچار مشکل می‌شوند.

در شبکه‌های فرکانس پایین مانند ۴G آنتن‌ها می‌توانند از هم دور باشند و موانع سر راه امواج مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند. برای راه‌اندازی شبکه‌ اینترنت ۵G، شرکت‌های مخابراتی مجبورند آنتن‌های بسیار زیادی را اضافه کنند تا بتوانند به همان پوشش‌دهی شبکه‌های فعلی دست یابند و احتمالا آنتن‌های کوچک را در هر جایی خواهید دید.

تا حدودی به همین دلیل است که برخی شرکت‌های فعال در زمینه ۵G مانند کوآلکام و اینتل در حال آزمایش روی محدوده فرکانسی زیر ۶GHz هستند تا بتوانند یک جایگزین پایدار برای سیگنال‌های بی ثباتِ موج میلیمتری پیدا کنند.

آیا نیاز است یک تلفن همراه جدید بخریم؟

بله، البته تلفنی که احتمالاً آنتن‌های چندگانه داشته باشد.

شبکه اینترنت 5G

چقدر باید منتظر رسیدن ۵G بمانیم؟

شرکت‌های مخابراتی در ایالات متحده سال ۲۰۲۰ را برای ارائه گسترده شبکه اینترنت ۵G در نظر گرفته‌اند و به نظر می‌رسد که زمان زیادی را باید منتظر بمانیم. به هر حال این پیش‌بینی یک زمان‌بندی بلند پروازانه است که شبکه اینترنت ۵G با آنتن‌های جدید، دستگاه‌های جدید و اپلیکیشن‌های جدید برای داده‌های وایرلس در این مدت ارائه گردد.

راب تاپل، یکی از مدیران اینتل پیرامون تجارت ۵G می‌گوید: «توسعه ۴G به دلیل موارد استفاده با محوریت داده و تلفن هوشمند بوده است و ما به دنبال چیزی فراتر از تلفن هوشمند برای شبکه اینترنت ۵G هستیم». به طور مشخص این به معنای مواردی مانند خودروهای بدون راننده، واقعیت مجازی، هواپیماهای بدون سرنشین  و چیزهای دیگری است که باید منافع شرکت را تامین کنند.

Verizon اذعان داشته است که تا نیمه سال ۲۰۱۷، خدمات ۵G را در ۱۱ شهر آمریکا ارائه خواهد کرد، اما این توسعه، ابزاری است برای جایگزینی باند گسترده ثابت به جای خدمات تلفن همراه. AT&T تلویزیون ماهواره‌ای خود را بر روی بستر ۵G به تعداد محدودی از مشتریان خود در آوستین و تگزاس ارائه می‌کند. سال ۲۰۱۶،  Sprintپخش زنده با کیفیت ۴K مسابقات فوتبال را روی ۵G انجام داد و همچنین T-Mobile قصد دارد خط پرسرعت شبکه اینترنت ۵G را برای ویدئوهای واقعیت مجازی ایجاد کند.

از لحاظ سخت ‌افزاری، هر دو شرکت اینتل و کوآلکام، مودم‌های ۵G خود را معرفی کرده‌اند که مانند دیگر اجزای زیرساخت، در حال سپری کردن آزمایش‌های متنوع هستند. این آزمایش‌ها برای استاندارد شدن تکنولوژی لازم هستند.

زبان ارتباطی میلیاردها دستگاه

در سرتاسر دنیا، ده‌ها میلیارد گجت نیاز اتصال پیوسته به اینترنت هستند و به همین دلیل شبکه‌های ۵G طراحی شده‌اند تا با نیازهای دستگاه‌های خاص سازگار باشند. مثلا در شبکه اینترنت ۵G برای دیدن ویدئوی آنلاین با کیفیت ۴K روی یک نمایشگر بزرگ، می‌توان داده‌های خروجی را اولویت‌بندی کرد. اگر ۵G به عنوان بستر ارتباطی بین کنترل و هواپیمای بدون سرنشین استفاده شود نیزقادر است تا پاسخ‌های فوری را اولویت‌بندی نماید.

برای تلفن‌های همراه هوشمند نیز، شبکه اینترنت ۵G بسیاری از مشکلات شبکه ۴G و تکنولوژی وایرلس فعلی را رفع خواهد کرد. این امکان وجود دارد که چندین کاربر همزمان از دستگاه استفاده کنند و از سرعت بسیار بالاتری به نسبت ۴G بهره‌مند گردند. این مشکل که در مکان‌های شلوغ، سرعت اینترنت شما کاهش یابد، دیگر وجود نخواهد داشت.

اما اول از هر چیز، باید برخی مسائل را به دقت انجام داد. جان داوسون تحلیلگر ارشد پژوهشکده Jackdaw می‌گوید: «گام بعدی این است که در یک فرآیند رسمی، ۵G تعریف گردد». تنها در این صورت است که شرکت‌ها می‌توانند شروع به ارائه خدمات کنند و البته راه طولانی‌ای تا رسیدن به این مقصد وجود دارد.

By Elikak

الی کاک اشکیانی مترجم ایرانی متولد سال 1371 می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *